Gothic rock

FAQ
venom, а ти не холіворюй)) Ти напиши, як краще, я заміню.

о готик-метале можно отдально фак писать)

Ну из троицы дум-дета его играл только Парадайз Лост - это раз. The Gathering тоже никогда не были готикмитолом на самом деле. Они с дум-деза перешли на рок. Трип-рок или как там его называют.

Самому писать чтото вменяемое не хочется) Я уже не знаю, что считать готик-металом... Раньше я верил Википедии, сейчас же почти все вызывает у меня ироническую улыбку. Думаю, если готик-метал и есть, то его начали играть Парадайз Лост, Лакримоза и Театр Трагедии, а другие группы подхватили. Это если не принимать во внимание такой стиль как "готик-дум метал", название которого меня начинает уже просто-таки нервировать) Тогда почти весь дум-дет со скрипками и прочим - готика.

Ну из троицы дум-дета его играл только Парадайз Лост
Тепер уже в мене рука тягнеться на холівор) Ну нехай буде хоч так тоді))

Тепер уже в мене рука тягнеться на холівор) Ну нехай буде хоч так тоді))

Готик-дум и готик метал - большая разница, я же написал.

Думаю, если готик-метал и есть, то его начали играть Парадайз Лост и Театр Трагедии, а другие группы подхватили. Это если не принимать во внимание такой стиль как "готик-дум метал", название которого меня начинает уже нервировать)
А ТОН тоді що грали? Просто цікаво. На нормальний дум вони не тягнуть, надто еклектично.

А ТОН тоді що грали? Просто цікаво. На нормальний дум вони не тягнуть, надто еклектично.

Често говоря, не знаю) Но готик-металом их тоже язык не поворачивается называть) Хеви-метал))

Готик-дум и готик метал - большая разница, я же написал.
А, ясно. А для мене ні. Не будем тоді.

Добавлено через 1 минуту
Но готик-металом их тоже язык не поворачивается называть)
Ну в ряд Мунспел - ТОТ - КОФ вони не вписуються, але готичності у них повно.

Я же говорю, для меня это больная тема) Я раньше в готик-митол заносил от дум-дэза до симфоблэка все включительно. И ТОН, и Зе Гезеринг... Но это ведь неправильно... Не знаю... Я уже изменил свою точку зрения насчет готик-митола.

Тобто вони змішували готику з більш олдскульним металом, і вийшло унікально.

Kobold, ну сравни ТОН и ХИМ. Разница огромна.

Добавлено через 55 секунд
И вообще, ХИМ - это готик-метал?)) Можно доказать, что нет)))

Я уже изменил свою точку зрения насчет готик-митола.
А я досі їх усіх туди тулю. Якщо метал має елементи готики, я називаю його готичним:dontknow:

Добавлено через 52 секунды
И вообще, ХИМ - это готик-метал?
В Хімі готики, як такої, майже немає.

ой блин, я уже спать хочу) Давай все таки прекратим холивор)))

Пока)

Добавлено через 38 секунд
:hi:

MoriTuri, нема за що. На готичних ресурсах близьким до готики ще називають дарк фолк, але я не став цього робити, бо тут ситуація протилежна - це пост-індастріал вплинув на готичний рок, а не навпаки))

Faith and the Muse :pray::pray::pray:

Я сейчас в полном ахуе. Такая группа крутая... И почему я раньше готикрок не хотел слушать??? Капец... :sad:

Я тут как-то аж решил пост панка посочинять)

В Хімі готики, як такої, майже немає.
а помады, соплей, пудры и лака-аж полна коробочка:puke:

Вообще мне определенно не нравится такое определение как "готика", относительно музыки.

Вообще мне определенно не нравится такое определение как "готика", относительно музыки.
Я теж не люблю страшно((

Щодо Лакрімози - там все залежно від періоду. Перший альбом - мінімалістичний дарквейв, далі йде щось незрозуміле з елементами всього підряд, потім, починаючи з Інферно - готичний метал, ще далі загравання з симфонічною музикою. Чистого готік рока я у них не спостерігав.

Это смотря что подразумевать готик-роком. дакрвейв тоже вполне ведь им может быть, так что....

Это смотря что подразумевать готик-роком. дакрвейв тоже вполне ведь им может быть, так что....
Іноді так, але Лакрімоза середнього періоду не має відношення ні до того, ні до того. Тим не менше, по ній пруться майже всі починаючі готи. Культова група сьогодення.

Добавлено через 40 секунд
І якщо вважати дарквейв готік роком, то і ДМ туди теж неодмінно потрапляє.

Kobold, розкажи, будь ласка, як і чому The Doors вплинули на готік рок.

Тут справа не в самій музиці The Doors, вона була не настільки революційною, як хотілося б. Важливим для жанру став образ особисто вокаліста Джіма Моррісона. Якщо, скажімо, середній діяч нью-йоркської панк-богеми банально трахався, їв колеса і показував пафос, то Моррісон не тільки робив вищевказане з особливим цинізмом і інтенсивністю, але й надав процесу фаталістично-нігілістичного відтінку, чим створив і закріпив ключовий для готроку образ розчарованого романтика, що трагічно програє битву з усепоїдаючим цинізмом.

Щодо вокалу і текстів. Вокал Яна Кертіса з Джой Дівіжн не порівняв би з моррісонівським хіба що лінивий, та і якщо послухати Філдс оф Нефілім, Сістерс оф Мерсі і ряд клонів згаданих груп, можна побачити, як впевнено там просвічує вокальний вплив Моррісона. Тексти - також важливий елемент, бо вони відображають моральний занепад культури, крихкість загальноприйнятих цінностей, в світлі чого і смерть здається просто одним з численних і систематичних кроків у безодню. Всі мабуть знають пісню The End, а також знакові з першого альбома - Take It As It Comes, Break on Through і чужа, але блислуче виконана Моррісоном пісня Alabama Song. Мені здається, що усе це вплинуло на готику.

Тобто ключовим є образ "ліричного героя" та відображення його у вокалі. А я намагався розслухати вплив з точки зору музики, і навіть не знаю, чи знайшов його.:thinking:

CG, так. А в плані музики на готику найбільше вплинули прогресивно-мистецькі глемрокери, як Девід Бауї, Роксі Мьюзік (там Браян Іно грав), Іггі Поп. Готика вцілому - це гібрид клубної музики і експериментально-депресивної мряки.

Ой, не могу, спасибо :pray:
За пару ссылок, в особенности. Это ж надо..

Мені з компіляції більше всього сподобались Children on Stun, Bone Orchard, Specimen, і дещо з Філдс оф Нефілім.
:what:
Простите, что такое з "компіляції"....?
Из Готик-Антологии или вообще?
шо? читал я, говорю)

Добавлено через 2 минуты
"меломан, слушающий готическую музыку" я, бля))))) и книжки готические читаю.... имиджем только не вышел)
Аналогично. И это круто :slowly::spooky:

Держите меня семеро, МастДай...

Знаешь, я была УВЕРЕНА, что тут мы спишемся. На этом форуме. И видела тебя тут...:cranky::facepalm:
Тошо мы из деревни одни такие металюги-суицидальники.

И я не имела ввиду термин "компиляция"....ага....еще и на старорусском :cranky:

Last edited:
Back