Брєдова/суржикова рецензія на альбум 2012
Опопсілі бе-зу-мно! Після того як вже випущена дюжина альбомів і будь-яка «школота» знає про їх існування, на худий кінець Меттью і компанія вирішили напевно зайнятись «баблорубством по крупному». А що втрачати, в будь-якому випадку новий альбом музи ніякою кувалдою не виб’єш з верхівок чартів, всі поставлять його в список завантажень і «попробують» послухати, адже тільки «обрані» і «!обділенні даром!» дослухають його до кінця (перебільшую). А потім поступово виробиться звикання і навіть стане трохи подобатись, ви ж знаєте, що людина до всього звикає. Правда люди тверді як камінь відразу відправлять його в кошик.
Гітарки приглушили. Треба ж для максимальної продаваємості зробити альбом не жорстким. Спеціально старались для вас юні слухачі. Тепер ви можете їх альбом увімкнути голосно в своїй кімнаті і коли зайде мама чи тато вам ніхто не докорить «шо за «тєжеляк» хеві-метал і хард-рок ви слухаєте» (інші визначення жанрів рок-музики людям з «совецкой закалкой» невідомі). А трек Madness це взагалі – бомба. Особливі гурмани, почувши випадково, підмітять – о! новий хіт Джастіна Бібера.
ДЕ? ДЕ? шикарнющі соло і ритм як в Supermassive Black Hole, Assassin, Hysteria… навіть не мрійте, забудьте, тут такого і близько нема! Ах це твочій ріст? Експериментують? Так-так, але як на мене це ріст гаманця і творча деградація! Ну добре в треку «Survival» є щось «гітарне» в супроводжені моторошного якогось церковного співу. І в «Supremacy» теж накльовується якесь соло і «басуха» в дусі музи.
Дабстеп – в цьому році напевно легше перелічити релізу куди він не добрався ніж ті де він є. The 2nd Law не виняток, нафарширували його в нього достатньо, щоб в декого викликати рвотний рефлекс. «Follow Me» – взагалі дабстеп паті. Та що все про погане, «Follow Me» навіть мені вже подобається, хай наступний альбом буде танцювальним, я за.
Про що співає той Меттью Белламі? То сейв мі, то флов мі, то тейк мі, добре що не дойшло до фак мі і рейп мі. А що це за вокал в Liquid State? Це барабанщик чи басист? Хто б це не був я підозрюю, що він скоро піде з групи і займеться якимсь сольним проетом (менше народу – більше бабловоду!) Як барабанщик Дейв пішов від Курта самі знаєте з якої групи, і тепер група foo fighters почуває себе як «вареник в маслі».
Мене просто шокує їх популярність. Вони такі модні. А як вишли «сумєркі» і їхня пісенька в них прозвучала (ну коли те сімейство грало в бейсбол) то «всі» дівчата СНГ просто пищали від щастя. Вони ж вже знають таку класну групу з такою романтичною назвою, з такої чарівної і романтичної країни як Англія. А Меттью взагалі красунчик, напевно до цих пір вижається багатьом перед сном… Бррр… До кого в чарт ласта не зайди так там ці «три-морди» побачиш (ну вибачте мене, але факт, залишається фактом).
Та не будемо сумувати і жаліти. Музе класна група. А які в них концерти кльові, які спец-ефекти, як освітлення, як викладаються на сцені. І їх новий альбом хоч не найкращий але згодиться кому на 1 трек, кому на одне прослуховуваня, а кому навіть на три і більше (ну я вже згадував про людей !обділених даром!). Є непогані пісні. Все ж The 2nd Law записали не в домашніх умовах з допомогою FL Studio (в кращому випадку) і мікрофона з навушників SVEN по всього за 69 грн тільки сьогодні ^^. Теоретично The 2nd Law слухабельний.
Така наша доля – їсти те що експортує в наші вуха музична індустрія з заходу. А хіба в нас є вихід? Хіба що зашитися і слухати андеґраунд Росії і екс-срср і часом мейстрім і гордитись тим що ми не «гав..їди» і підтримуєм вітчизняного виробника і прекрасно розумієм тексти і можимо їх наспівувати… А так слухаймо музикальний набір «посрєдствіності» – музе, радіохед, колдплей, і хто там ще…
Вибачте за такий довгій огляд, я стараюсь писати максимально стило. Моя оцінка 4 з 10.
більше -
http://ptttm.org/?p=207