Пацаны, проблема

хард діск нот детекдед

Eugene

слишком крутой для персонального статуса
Name
Євген Дмитрович
Sex
мужской

Reaction score
5,558

Пацаны, проблема

ситуація така:
при маніпуляціях з жорстикм диском (переставляв з одного блока в інший) виникла якась неведомая ебаная хуйня, на включеному компі я трошки пошевелив вінт, шось легенько тріснуло (як наче запобіжник в машині згорів) і завоняло шмаленим. комп завис. при ребуті - відсутній жорстикй диск. біос не бачить. параельно підключаю не бачить. сам диск всередині крутиться, коли тримаю в руках, чую.
питання:
які шанси є з нього щось витащити, так як на ньому були останні бекапи всіх документів за 10 років, не кажучи вже про туєву хучу фоток/відосіків/прона і тд.
30486086_komp.jpg

Description
хард діск нот детекдед
Re: Пацаны, проблема

шось легенько тріснуло

Добавлено в 20:29 / Предыдущее сообщение было написано в 20:21

взагалі, то самому цікаво. Відпиши, чи розгріб ситуацію

у мене досі валяеться два харда с битими секторами підключаються начали після того як пару деньків полежали алє с змінним успіхом спас нє все процентів 70 % ну змог востановити притому без всяких спеціфічних маніпуляцій фалова ситема на них ext3-4 :dontknow::stupid:

при маніпуляціях з жорстикм диском (переставляв з одного блока в інший) виникла якась неведомая ебаная хуйня, на включеному компі я трошки пошевелив вінт, шось легенько тріснуло (як наче запобіжник в машині згорів) і завоняло шмаленим. комп завис. при ребуті - відсутній жорстикй диск. біос не бачить. параельно підключаю не бачить. сам диск всередині крутиться, коли тримаю в руках, чую.
В принципе, единственное, что в жд может сгореть (запах паленого) - это плата. Что с большой вероятностью значит, что:

1. Проблема не в поверхности диска, соответственно восстановление данных возможно, но
2. Сам ты печатную плату не заменишь, так что неси в сервис.

Якщо контролер замінять, то дані можна врятувати. Я колись котушку так поламав на платі.

покищо проблему не вирішив, так як не вистачає часу. та і сервісу в нас нормального немає. дуже сподіваюсь що проблема з платою, дуже, дуже на це сподіваюсь.
бо півроку тому я випадково випустив з рук вінт і він побився нахуй, а потім я від тупості взяв його ще тай розібрав:facepalm:. добре, що в мене була його копія

Добавлено в 11:30 / Предыдущее сообщение было написано в 09:23

это плата

Якщо контролер замінять, то дані можна врятувати
сам диск крутиться при подачі живлення, на плату можна грішити?

Можно. Но лучше не подавай на него питания лишний раз с поврежденной платой.

покищо проблему не вирішив, так як не вистачає часу. та і сервісу в нас нормального немає. дуже сподіваюсь що проблема з платою, дуже, дуже на це сподіваюсь.
бо півроку тому я випадково випустив з рук вінт і він побився нахуй, а потім я від тупості взяв його ще тай розібрав:facepalm:. добре, що в мене була його копія

Добавлено в 11:30 / Предыдущее сообщение было написано в 09:23

Можна. Але в мене було ще й таке,що і не з платою проблеми. Але по гарантії новий вінт дали.

вобщем, вчора я порівняв як крутиться цей вінт і робочий. зламаний майже не крутиться, вібрація ледь чутна, значить може і не контролер бути

Back